22-Ekim-2024 11:24:47

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
BU SEFER DEVLER İHALEYE GİRİYOR!

BU SEFER DEVLER İHALEYE GİRİYOR!

Kentsel Dönüşüm Projesi, Cuma günü beklemedik bir gelişmeyle karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz yıl yıkımına başlanılan ve 6 ay önce yıkım çalışmaları tamamlanan proje ile ilgili Cuma günü Toplu Konut İdaresi, 16 Ağustos Çarşamba günü yapılan ihalenin neticesini duyurdu. Toplu Konut İdaresi, ihalenin yeniden iptal edildiğini açıkladı. Yeniden düzenlenecek olan ihalede daha kapsamlı bir şekilde çalışma yapılacağı ifade edildi. İptal gerekçesi olarak; 236 adet konut, 154 adet dükkân, 34 adet ofis inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ile ilgili ihaleye katılan firmaların beklentinin üstünde fiyat teklifi sunduğu ifade edildi.

İŞTE YENİ İHALE TARİHİ

Beklentinin üstünde fiyat teklifi sunulması sonrası iptal edilen ihaleden hemen sonra yeni ihale tarihi Toplu Konut İdaresi tarafından açıklandı. Gerede Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi yeni ihalesinin 19 Ekim 2023 Perşembe günü Saat: 14:30’da yapılacağı duyuruldu.

3 KEZ İPTAL OLDU

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ihalesi 7 ay içersinde 3 kez iptal oldu. İlk kez 03 Mart Cuma günü yapılacağı duyurulan ihale Kahramanmaraş depremi nedeniyle başka bir tarihe ertelendi.

08 Mayıs tarihinde yeniden çıkılan ihalede istenilen şartlar oluşmadı ve ihaleye sadece 1 firma katılım sağladı. Daha sonra TOKİ 16 Ağustos Çarşamba günü yeniden ihaleye çıktı. Bu ihalede ise firmalar tarafından beklentinin üstünde fiyat teklifi verilmesi sonucu ihale iptal edildi.

Toplu Konut İdaresi, 3. kez yenilenen ihaleden sonra Cuma günü 19 Ekim 2023 Perşembe günü saat: 14:30’da ihalenin yeniden yapılacağını paylaştı.

Yeni ihale şartlarına göre, 19 Ekim’de yapılacak ihaleden nihai sonucun çıkması halinde yer teslimi 10 gün içersinde yapılacak ve yer tesliminden 15 ay sonra proje tamamlanarak teslim edilecek. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalarda kaba inşaatını bitiren önemli müteahhitlerin bu son ihaleye gireceği bilgisine ulaşıldı. Son ihalenin dev firmalardan birine gideceği tahmin ediliyor. Şayet yine aksilik yaşanırsa Toplu Konut İdaresi, yeni ihale tarihini belirleyecek.

SEBEP DEPREM!

Kentsel dönüşüm Projesi’nde ihaleye giren firmaların beklenenin üstünde teklif vermelerinin asıl nedeninin ise çok sayıda büyük firmanın deprem bölgesinde konut inşa etmesinden kaynaklandığı düşünülüyor. Yeterli düzeyde rekabet ortamı oluşmadığı için ihaleye katılan firmaların yüksek teklif sunduğu ve bu nedenle de ihalenin 2 kez iptal edildiği belirtiliyor. Deprem bölgesinde yapılan çok sayıda binanın kaba inşaatının tamamlandığı ve 19 Ekim’de yapılacak ihaleye daha fazla firmanın katılım sağlayarak ihalenin nihai sonuca ulaşacağı ümit ediliyor.

Cevap bırakın