17-Ekim-2024 15:00:21

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
“BİZ YAŞAMAK İSTİYORUZ”

“BİZ YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Gerede ilçesinde üniversite öğrencileri, son günlerde artan kadına yönelik şiddet ve cinayetlere dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Öğrenciler, “Biz Yaşamak İstiyoruz” ve “Yeter” yazılı pankartlarla sokağa çıkarak, kadın hakları için seslerini yükselttiler.

 

Protestoda, “itaat etmiyoruz, korkmuyoruz” ve “birleşe birleşe kazanacağız” sloganları yankılandı. Öğrenciler, kadınların güvenli bir yaşam sürme hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, toplumsal değişim için birleşme çağrısında bulundular.

Etkinlikte konuşan öğrenciler, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu ve bu konuda daha fazla duyarlılık gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler. “Kadınların hayatı, sadece bir istatistik değildir. Bizim mücadelemiz her birimizin yaşam hakkı içindir” diyen bir öğrenci, bu tür etkinliklerin önemine değindi.

Protesto, Gerede halkından da destek gördü. Çarşıdaki bazı esnaflar alkışlarla yürüyüş yapan öğrencilere destek verdi.

Katılımcılar, şiddete karşı durmanın ve toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele etmenin gerekliliğini vurgulayarak, daha güvenli bir gelecek için birleşik bir duruş sergileyeceklerini dile getirdiler.

Etkinlik, öğrencilerin kararlılığı ve dayanışmasıyla sona erdi.

Cevap bırakın