20-Ekim-2024 17:03:24

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
AK Parti’de 8. olağan kongre tamamlandı

AK Parti’de 8. olağan kongre tamamlandı

AK PARTİ TAM BİR BİRLİKTELİKLE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

AK Parti Gerede İlçe Teşkilatı’nın 8. Olağan Kongresi ile Mehmet Çongar, yeniden başkanlığa seçildi. Bugüne kadar ilçede hiçbir seçimi kaybetmeyen AK Parti’yi 2028 genel seçim ve 2029 yerel seçime hazırlayacak kadrolar oluşturuldu.  Niyazi Sevinç dışındaki tüm ilçe başkanlarının  kongreye katılması “AK Parti tam bir birliktelikle gövde gösterisi yaptı” yorumlarını beraberinde getirdi.

 

AK Parti Gerede İlçe Teşkilatı’nın 8. Olağan Kongresi bugün (19 Ekim Cumartesi) Melih Gökçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye, Niyazi Sevinç hariç bugüne kadar görev yapan tüm ilçe başkanlarının katılım sağlaması dikkat çekti. Gerede’de 15 yıl Belediye Başkanlığı görevini yapan Eski Belediye Başkanı Ömer Baygın da kongreye katılanlar arasında yer aldı. AK Parti çatısı altında görev yapan bütün isimlerin kongrede oluşuyla “büyük birliktelik” mesajı verildi.

Kongreye; AK Parti MKYK Üyesi Fehmi Küpçü, Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, AK Parti İl Başkanı Suat Güner ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın yanı sıra BESOB Başkanı Tahir Gayret ile beraber ilçedeki STK Başkanlarının neredeyse tamamının katılımı dikkat çekti. MHP İlçe Başkanı Ayhan Tabak da kongreye katılan isimler arasında yer aldı.

Yapılan kongre ile Mehmet Çongar, yeniden AK Parti İlçe Başkanlığı görevine seçildi. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ilçede yaptıklarını 1 saatlik konuşmaya sığdıramadı. Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, bugün ekonomik anlamda bazı sıkıntıların yaşandığını ancak bu sıkıntıların üstesinden gelecek olanın da yine AK Parti olduğunu dile getirdi. AK Parti İl Başkanı Suat Güner, ilçede yapılanlar karşısında yaptıklarını 1 saatlik konuşmaya sığdırmayan Mustafa Allar’a teşekkür etti ve “Ben olsam ben de konuşurdum, Başkanımın sonuna kadar hakkıdır, çalışkan ve bir o kadar da özverili başkanıma çok teşekkür ediyorum.”dedi.

MKYK Üyesi Fehmi Küpçü ise AK Parti’nin güzel tarafının birlik beraberliğini hiçbir zaman koparmaması olduğunu dile getirerek, kendisinden önceki 6 ilçe başkanı ile 15 yıl görev yapan Eski Belediye Başkanı Ömer Baygın’ın kongreye katılım sağladığını söyledi. AK Parti’den başka hiçbir partide görülmeyen bu duruşun AK Parti’yi özetlediğini, meselenin koltuk değil dava olduğunu dile getirdi.

Oy kullananların görüşleri istenildi

AK Parti’de daha önceki kongrelerin aksine 8. Olağan Kongrede, delegelere anket niteliğinde bazı sorular yöneltildi ve görüşleri istenildi. AK Parti İl Başkanı Suat Güner, bu soruların mutlak suretle değerlendirilmesini istedi. Partililerin görüşlerinin direk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletileceği İl Başkanı Güner tarafından kongrede dile getirildi.

İşte yeni yönetim

– Mehmet ÇONGAR (Başkan)

– Erdoğan KİRİŞ

– Cengiz DEMİR

– Muhammed Fatih AKSU

– Recep TOK

– Mehmet DEMİRER

– Kurban SÜNKAR

– Önder SOYKAN

– Ömür ACAR

– Hüseyin ALTIN

– İbrahim ORUÇOĞLU

– Zafer ÖNDAĞ

– Murat AKYEL

– Halil YURTSEVER

– Nedret BAŞDEMİR

Cevap bırakın