20-Ekim-2024 17:20:14

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
KALAN SON BİNA DA YIKILDI

KALAN SON BİNA DA YIKILDI

Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında geçen yıl PTT’nin binayı geç boşaltmasıyla yıkılamayan 1. etaptaki son binanın yıkımı Cumartesi günü sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Binanın yanı başında İlkokul ve Ortaokulun bulunması nedeniyle bina enkazının ivedilikle tamamen kaldırılacağı belirtildi.

Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında geçen yıl binaların acilen boşaltılması için tebligatlar gönderilirken, yapılan hiçbir uyarıya kulak asmadan çeşitli bahanelerle binayı boşaltmayan PTT Gerede Şubesi ve Telekom binasının yıkımı Cumartesi günü gerçekleşti.
Geçen yıl çevresindeki binaların yıkımı gerçekleşirken hala binada hizmet vermeyi sürdüren PTT’nin boşaltma işlemini gerçekleştirmemesi nedeniyle geç yıkılan binanın yıkımında herhangi bir aksilik yaşanmadı. Bina enkazının en kısa temizlenmesi beklenirken, binanın yanı başında İlkokul ve Ortaokulun bulunması nedeniyle molozların ivedilikle kaldırılması gerekiyor.

2. etapta yıkılacak binalar

PTT’nin yıkılmasıyla birlikte Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etapta yıkımı yapılacak bina kalmadı. 2. Etap kapsamında ise Yeni Cami çevresinde bulunan iş merkezlerinin yıkımı yapılacak. Buradaki iş merkezlerinin yıkımına eski belediye binasının olduğu kısma inşa edilen binanın yapımı tamamlandıktan sonra başlanılacak.

Cevap bırakın