22-Ekim-2024 19:57:41

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
EKİPLER, 2 MİLYON TL DEĞERİNDEKİ KAÇAK TOMRUĞUN PEŞİNDE!..

EKİPLER, 2 MİLYON TL DEĞERİNDEKİ KAÇAK TOMRUĞUN PEŞİNDE!..

İhbar üzerine yakalanan kamyon büyük bir orman kaçakçılığını ortaya çıkardı. 3 aylık süreçte kesilip kamyonlarla kaçırılan tomrukların değerinin 2 Milyon TL dolaylarında olduğu tahmin ediliyor. Çok sayıda başmüfettiş, soruşturmayı yürütmeye devam ediyor.
Kaçak ormancılık faaliyeti yapıldığına dair yapılan ihbarı değerlendiren ekipler, Ankara’ya sevk edilmek üzere olan kamyonu durdurdu. Durdurulan kamyonda kaçak tomruklar yakalandı ve yapılan ihbar doğru çıktı. Daha sonra ekipler, yapılan soruşturmayı genişletti ve çok büyük bir orman kaçakçılığı ortaya çıktı.
Olayla ilgili müfettişler görevlendirilirken, sürdürülen soruşturma kapsamında şu ana kadar Gerede Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Yeniçağ İşletme Şefliği’ne ait çeşitli bölgelerde 2 Milyon TL değerinde kaçak tomruğun kaçak yollarla kesilerek satıldığı tespit edildi. Olayla ilgili incelemelerin sürdüğü kaydedildi.
Gerede’de inceleme altında
Edinilen bilgilere göre, kaçakçılığın sadece Yeniçağa ilçesi sınırlarında kalmayacağı, Gerede ile sınır olan bölgede de kesim yapılabileceği ihtimallerinin değerlendirildiği bilgisine ulaşıldı. Bu nedenle müfettişlerin tüm bölgeyi kapsayan sahada geniş bir fizibilite çalışması yaptıkları öğrenildi.
3 aylık süreçte kesilip kamyonlarla kaçırılan tomrukların değerinin 2 Milyon TL dolaylarında olduğu tahmin ediliyor. Çok sayıda başmüfettiş soruşturmayı yürütmeye devam ediyor.

Cevap bırakın