_Özel Haber
AİBÜ Rektörlüğü, Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (GUBYO) binası yapım işi için 22 Temmuz 2013 Pazartesi günü ihaleye çıktı. Ne olduysa bu tarihten sonra kimseden çıt çıkmamaya başladı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan inşaat için kaynak sözünün de alındığı GUBYO inşaatına ilişkin kamuoyunda oluşan tek korku AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun’un tıpkı arazi kamulaştırmasında olduğu gibi inşaat yerine kaynağı Bolu Merkez’de kullanma durumu. Ayrıca inşaata başlanılmaması seneye de GUBYO’nun 1 bölümle faaliyetini yürütmesi anlamına geliyor.
Geçtiğimiz yıl 1 bölümün açıldığı Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda 100 öğrenci ile Gerede Meslek Yüksekokulu binasında eğitim verildi. Mevcut binası olmaması nedeniyle bir müddet Meslek Yüksekokulu binasında eğitimine devam edecek Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binası yapımı için 22 Temmuz’da ihaleye çıkıldı. Bu sevindirici haberden sonra kimseden çıt çıkmamaya başladı. Gerede için büyük önem taşıyan bu gelişmeye ilişkin ne GUBYO yönetimi ne de AİBÜ Rektörlüğü gelişmeler ile ilgili kamuoyuna bilgi vermedi. Yaşanan bu karmaşadan sonra ilçe kamuoyunda bir takım spekülasyonlar oluşmaya başladı.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan GUBYO inşaatı için kaynak sözünün alınmasına rağmen inşaatın neden başlamadığına ilişkin kamuoyuna bilgi verilmemesi AİBÜ Rektörü’nün tıpkı arsa kamulaştırmasında olduğu gibi bu kaynağı da Bolu Merkez’de kullanacağına yorumlanmaya başladı.
Sessizliğe devam!
Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na bu sene neden bir bölüm daha kazandırılmadığına ilişkin kamuoyuna karşı sessizliğini sürdüren Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yönetimi ve AİBÜ Rektörlüğü’nün bu konuda nasıl bir tavır sergileyeceği ise bilinmiyor. GUBYO ve AİBÜ yönetimi kamuoyunu bu noktada bilgilendirir mi bilinmez ancak bilinen bir gerçek var ki inşaata başlanılmaması seneye de GUBYO’nun 1 bölümle faaliyetini yürütmesi anlamına geliyor.
10 yıl böyle gider mi?
Bacasız fabrika olarak nitelendirilen, binbir güçlükle Gerede’ye kurulması sağlanan ve ilçeye kazandırılan büyük yatırımların başında gelen Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu inşaatının başlamamasına ilişkin ilçedeki vatandaşlar, bu durumun 10 yıl devam edeceğini, okulun çeşitli sebeplerle büyütülmeyeceğini iddia ediyorlar. Yaşanan gelişmeler ışığında Gerede ekonomisinin kalkınmasına üniversitenin bir katkı sağlayacağına artık inanmadıklarını da belirten vatandaşlar, ilçenin gelişmesi için artık tek çarenin OSB’de boş duran parsellerin fabrikalar ile doldurulması olduğunu belirtiyorlar.
Rektör demişti ama!
AİBÜ Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun, Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ziyaretinde binanın 2014 yılı sonuna kadar hazır olacağı müjdesini vermişti ama arazinin bom boş kayıt olmaya gelen öğrencilere bakması “görünen köy kılavuz istemez” atasözünü akıllara getiriyor. İnşaata başlanılmaması halinde 2014 yılına projeleri hazır olan binanın bitirilmesi zor görünüyor.
mehmet
Küpçü ne iş yapar uyur mu?