08-Eylül-2024 04:48:20

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
TOYOTA’DAN ÜNİVERSİTEYE DEV DESTEK

TOYOTA’DAN ÜNİVERSİTEYE DEV DESTEK

“Üniversite-Sanayi İş Birliği” çerçevesinde paydaşlarıyla güçlü ilişkilere sahip olan Gerede Meslek Yüksekokulu’na, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. tarafından 1 adet Toyota Corolla ve 1 adet Toyota C-HR araç hibe edildi.

BAİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ile Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerinin uygulamalı eğitim imkanlarını güçlendirecek hibe araçlar Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. yetkilileri Tuncay OKÇU ve Kamil ÖLMEZ tarafından Meslek Yüksekokulu yetkililerine teslim edildi.

Trafik kazalarına ve taşıt yangınlarına müdahale, taşıt kazalarında yaralı taşıma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimlerde kullanılmak üzere hibe edilen motorsuz-şanzımansız Toyota C-HR aracı teslim alan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Melike DÖRTER, uygulamalı eğitimlerde kullanılmak üzere hibe edilen aracın öğrencilerimizin mesleki gelişimi ve eğitimi için çok değerli olduğunu ifade etti.

Araç bakımı ve onarımı, diyagnostik arıza tespiti gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimlerde kullanılmak üzere hibe edilen motorlu-şanzımanlı Toyota Corolla aracı teslim alan Otomotiv Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meltem ALTIN KARATAŞ, motorlu araçlar teknolojisi alanında uygulama yapılabilmesine olanak sağlayan hibe aracın öğrencilerimizin değişen dünya ve gelişen teknolojileri yakından takip etmeleri açısından önem taşıdığını ifade etti.

Gerede Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Hakan ÇAMBEL, “Kıymetli öğrencilerimizin gelecekteki meslek hayatlarında daha donanımlı ve hazır olabilmelerinde önemli yeri olan uygulamalı eğitimlere destekleri için Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.’sine, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Kurumsal İlişkiler yetkilileri Sayın Tuncay OKÇU ve Kamil ÖLMEZ’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Üniversitemize hibe edilen araçların Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin mesleki gelişiminde önemli bir rol alacağını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ’ye teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. ALİŞARLI memnuniyetini şöyle ifade etti: “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak Meslek Yüksekokulumuzda sunulan mesleki ve teknik eğitimin kalitesini geliştirecek böylesi girişimleri takdirle karşılıyoruz. Meslek Yüksekokulumuza, araç hibe edilmesi sürecinde desteklerini sunan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ yetkilileri başta olmak üzere tüm Toyota Türkiye yönetimine, Üniversitemiz ve Meslek Yüksekokulumuz adına teşekkür ediyorum. Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen bu desteğin farklı sektörlerdeki tüm sanayicilerimize örnek olmasını diliyorum.”

Cevap bırakın